GYIK

Cégünk által forgalmazott rattan kerti bútorok mindegyike minőségi, pórszórt alumínium vázból készül. Azonban nem mindegy milyen alumínium profilt használ a gyár a bútor vázának elkészítéséhez. Partnerünk csak a következő feltételeknek megfelelő alumínium profiból készít kerti rattan bútorokat. 100%-ban új, minőségi alapanyag, megfelelő anyagvastagság 1.2 - 1.5 mm, alumínium profil szélessége 20x20 mm. A profilok összeillesztéséhez hegesztés során, körbehegesztést és ponthegesztést kombinálják. Ez alapvető követelmény a váz masszív tartásához és a bútor megfelelő stabilitásához.

Léteznek sokkal olcsóbb, alacsonyabb minőségű rattan kerti bútorok, de azok váza általában vasból vagy gyengébb minőségű alumíniumból készülnek, újrahasznosított alapanyagot tartalmaznak. Anyaga 0.8 -1.0 mm vastag, profil szélessége 15x15 mm. Hegesztésnél csak ponthegesztést alkalmaznak. Az ilyen méretekkel és technológiával készült polyrattan kerti bútorok alacsony minőségűek és rövid életűek.

Természetesen, mint minden más terméknél a polyrattan kerti bútoroknál is a legfontosabb minőségi alapanyagok felhasználása. Itt sem mindegy, mennyi az újrahasznosított és az új alapanyagok aránya a polyrattan szálakban. Vastagságuk nagyon fontos. Természetesen a minőségi polyrattan szálak arányaiban sokkal több új alapanyagot tartalmaznak, mint a gyengébb minőségűek. A rattan kerti bútornak ki kell bírni a téli-nyári nagy hőmérsékletingadozást, ezért nem mindegy mennyi adalék és lágyító anyagot tartalmaz a polyrattan szál, amitől rugalmas,de masszív is lesz hosszú évekig. Az alacsonyabb árban lévő, gyengébb minőségű rattan kerti bútor polyrattan szálai, télen a hidegben elszakadhat nyáron a melegben elvesztik rugalmasságukat és megnyúlnak.

Nagyon sok fajta polyrattan fonat létezik, mely különböző formában, színben, mintában kapható. A gyárak általában lapos, domború, félkör, kör alakú szálakat használnak a gyártás során Az utolsó két fajtából készült kerti bútorok már prémium kategóriába tartoznak és áruk is lényegesen magasabb. Cégünk domború szálakból készült rattan űlőgarnitúrákat, étkező garnitúrákat, napozóágyakat és kiegészítőket forgalmaz.

Forgalomban kapható kerti rattani bútorok mindegyike UV álló, de nem mindegy menyi ideig. Az UV álló nem azt jelenti, hogy a kerti bútor örökké fog tartani, hiszen semmi nem tart örökké.

Olcsó, alacsony minőségű rattan kerti bútorok színe, nagyon hamar 1-2 év után elkezd kifakulni.

Minőségi kerti rattan bútorok, 6-8 év után kezdik színüket elveszíteni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy sötétbarnából fehér lesz, de eredeti színárnyalatukból veszíteni fognak.

A fenti évek számát laboratóriumi vizsgálatok által (TÜV, SGS teszt) határozzák meg, közép-európai időjárásnak megfelelően. A rattan bútor élettartalmának hosszát nagyban növelhetjük egy kis odafigyeléssel, gondoskodással.

Rattan kerti bútor vásárlása mellé ajándék védőhuzatot adunk Önnek. Ennek segítségével jelentősen növelheti a bútor élethosszának éveit, védve lesz por, eső, hó ellen és Önnek szabadidejében nem a rattan bútor tisztításával kell foglalkoznia.

Nyáron, ha hetekig nem használja kerti bútorát, ne hagyja a perzselő napon, érdemes árnyékos vagy fedett helyre rakni, ezzel is védve kerti bútorát a roncsoló UV sugarakkal szemben.

Polyrattan szálak mennyire vastagok és UV állóak?

Mennyi és milyen elemeket tartalmaz a rattan kerti ülőgarnitúra, étkezőgarnitúra és azoknak pontos mérete?

Milyen a párna minősége, vastagsága, kialakítása, párna huzata és benne lévő szivacs?

Rattan bútor ára tartalmaz védőhuzatot és kapcsokat vagy Önnek ez plusz kiadást jelent?

Raktárról azonnal szállítható vagy rendelni szükséges?

Mennyi idő a szállítás és mennyibe kerül?

Rattan kerti bútorhoz jár ingyenes kiszállítás?